Tartaar van tonijn, appel en knolselderij

Tartaar van tonijn, appel en knolselderij

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Tartaar van tonijn, appel en knolselderij

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el Calvé mayonaise
    • 1 appel
    • 1 el fijngesneden dragon
    • 1 snuf zout
    • 1 tl cayennepeper
    • 1 tl limoensap
    • 1 kleine knolselderij (gekookt en in bietjes gesneden)
    • 400 g verse tonijn
    • 2 el
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd 4 dunne plakken van de rauwe tonijnfilet en snijd van de rest kleine blokjes.
  2. Doe de blokjes tonijn, appel en knolselderij in een kom. Meng er de dille en dragon doorheen. Breng op smaak met de olie, mayonaise, limoensap, cayennepeper en zout.

  3. Laat de tartaar in een vergiet uitlekken en bewaar de dressing.
  4. Leg op ieder bord een plak tonijn, daar bovenop de brunoise (de blokjes tartaar, appel en knolselderij), besprenkel met de dressing.