Tartiflette met oesterzwammen, spinazie en Reblochon

Tartiflette met oesterzwammen, spinazie en Reblochon

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tartiflette met oesterzwammen, spinazie en Reblochon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g Reblochon
    • 1 kg spinazie (verse)
    • 250 g oesterzwammen
    • 4 flinke aardappelen
    • 2 dl
    • 2 dl vetarme (soja)room
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze, eventueel met een mandoline of kaasschaaf, in zeer fijne plakjes.

  3. Doe de aardappelen in een ovenschaal en schenk de room en de witte wijn erover. Plaats de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Bak ondertussen de oesterzwammen goudbruin in een beetje olijfolie. Roerbak de spinazie en laat goed uitlekken.

  5. Verdeel de oesterzwammen en de spinazie over de aardappelen. Breng de ovenschotel op smaak met peper en zout en werk af met plakjes Reblochon.

  6. Bak de tartiflette nog 10 minuten verder in de oven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!