Teriyaki kip met spinazie en noedels

Teriyaki kip met spinazie en noedels

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Teriyaki kip met spinazie en noedels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zak Conimex woknoedels
    • 250 g gerookte kipfilet
    • 0.5 rode peper
    • 2 uien
    • 3 el Conimex wokolie
    • 500 g verse spinazie
    • 10 el Conimex woksaus teriyaki honing
    • 1 zak Conimex Kroepoek naturel
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de noedels koud zijn en laat uitlekken.
  2. Snijd de kip in stukjes. Hak ondertussen de peper fijn. Pel en snipper de uien.
  3. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de peper met de ui en de gerookte kip 3 minuten. Voeg de spinazie in 4 porties toe en wok telkens tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende portie toevoegt. Schep de noedels erdoor en roerbak tot ze goed warm zijn. Roer de woksaus Teriyaki Honing erdoor. Goed doorwarmen. Verkruimel er een plak kroepoek over en schep erdoor.
  4. Verdeel de teriyaki kip en noedels over 4 borden of grote kommen en geef de rest van de knapperige kroepoek erbij.

Een heerlijke pittige teriyaki met kip en verse spinazie. De honing woksaus geeft deze roerbak een lekkere kruidige en zoete smaak. Wat weer bijzonder goed samen gaat met het rode pepertje. 

Op zoek naar meer kruidige recepten? Probeer dan eens deze pittige kippensoep. Een heerlijke opkikker voor iedereen die een beetje (of snot-) verkouden is. 

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!