Thaise ananas gevuld met gebakken rijst

Thaise ananas gevuld met gebakken rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Thaise ananas gevuld met gebakken rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 eieren (geklopt)
    • 1 ananas
    • 4 bosuien (gesneden)
    • 1 kopje cashewnoot (geroosterde en ongezouten)
    • 3 teentjes knoflook (grof gehakt)
    • 1 kopje wortels en erwten (uit de vriezer, ontdooid, in blokjes)
    • 2 el
    • 1 el sojasaus
    • 1 tl chili vlokken
    • 1 tl koriander
    • 0.25 tl zwarte peper
    • 0.5 tl zout
    • 0.25 tl kurkuma
    • 2 kopjes zilvervliesrijst
    • 1 el plantaardige olie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 190ºC.

  2. Halveer de ananas en snij het vruchtenvlees eruit terwijl de huid intact blijft. Snij het vruchtenvlees in kleine blokjes en leg deze apart. Dep de uitgeholde ananas droog met keukenpapier.

  3. Bescherm de ananasbladeren met aluminiumfolie. Leg vervolgens de 'ananasboot' in de oven voor 5 minuten zodat de ananas een beetje uitdroogt.

  4. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  5. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Snij de ui en knoflook fijn en voeg het toe in de koekenpan totdat de geuren loskomen. Voeg de een los geklopt eitje toe en bak deze 30 mee zonder te roeren.
  6. Voeg bij het gekookte rijst stukjes wortel, erwten en het resterende ei toe. Bestrooi met zout, peper, kurkuma, koriander en chili vlokken. Roerbak op hoog vuur voor 5-10 minuten totdat het knapperig wordt.
  7. Voeg de blokjes ananas, cashewnoten, kokosmelk en soja saus toe en roer goed. Vul de 'ananasboot' met de nasi en verwarm het 10 minuten in de oven.
  8. Bij het serveren garneer nog meer met cashewnoten en groene ui.

Misschien vind je dit ook wel lekker!