Thaïse aubergines

Thaïse aubergines

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Thaïse aubergines

Ingrediënten voor 4 personen
    • 4 tl tandoorikruiden (kant-enklaar specerijenmengsel)
    • 4 tl
    • 4 el
    • 1 tl limoenschil
    • 6 el
    • 4 el
    • 8 el
    • koriander
    • olijfolie
    • zout
    • 4 aubergines
    • 2 lente-uien
    • 2 eidooiers
    • 2 el pinda's
Tussen 30 minuten en 1 uur + in de oven

  1. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd in elke helft ondiepe kruisjes en bestrooi ze gul met zout en de tandoori masala. Laat ze 1 uur staan en knijp vervolgens het vocht uit de auberginehelften. Bestrijk elke helft met olijfolie en zet ze 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Bestrijk ze elke 10 minuten opnieuw met olie.

  2. Meng de groene currypasta met de eidooiers, de honing, het limoensap, de limoenschil en de sojasaus. Verdeel dit over de auberginehelften en zet ze nog 10 min in de oven.

  3. Werk af met grofgehakte pinda's, fijngesneden lente-uitjes, koriander en schapenkaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!