Thaise bouillon met varkenshaasje

Thaise bouillon met varkenshaasje

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Thaise bouillon met varkenshaasje

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g rijstnoedels
    • 350 g varkenshaasjes
    • 1 el verse gember (geraspt)
    • 1 rode chilipeper (ontpit en gesnipperd)
    • 3 bosjes paksoi (kleine)
    • 1 el arachideolie
    • 2 l
    • 2 tl
    • 1 el vijfkruidenpoeder
    • 2 el (grof gehakt)
    • 1 tl zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bestrijk het vlees rondom met arachideolie. Meng de vijfkruidenpoeder met het zout en wrijf er het vlees mee in. Druk goed aan en zet even opzij.

  2. Breng de bouillon aan de kook met de chilipeper, de gember en de vissaus. Laat 5 minuten koken. Doe de paksoi erbij en kook nog 10 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak.

  3. Doe de noedels in een schaal, giet er kokend water over en laat 15 minuten weken.

  4. Verhit een pan met antiaanbaklaag en schroei het vlees rondom dicht. Laat het even rusten onder aluminiumfolie en snijd het dan in dikke plakken.

  5. Verdeel de noedels en het vlees over warme borden. Schenk er de hete bouillon bij en werk af met koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!