Thaise curry met reuzengarnalen en rijst

Thaise curry met reuzengarnalen en rijst

Snel klaar Makkelijk Duur

Thaise curry met reuzengarnalen en rijst

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 2 stengels (gekneusd)
    • 5 cm (geraspt)
    • 2 blaadjes kaffir (gedroogd limoenblad)
    • 1 el Conimex Thaise Rode Curry Paste
    • 6 grote garnalen (gepeld, darmkanaal verwijderd)
    • 100 g sugar snaps
    • 100 g fijne groene asperges (gehalveerd)
    • 4 worteltjes (fijne, gehalveerd)
    • 1 limoen (sap en zeste)
    • vissaus
    • sechuanpeper
    • 2 lente-uitjes (fijngesneden)
    • koriander
    • 125 g
    • arachideolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en kaffir. Draai het vuur uit en laat rusten.
  2. Verhit de currypasta in een grote gietijzeren pan met wat arachideolie. Bak de garnalen in 2 minuten goudbruin. Blus af met de kokosmelk, haal de garnalen eruit.
  3. Voeg de sugarsnaps, asperges en wortelen toe en laat zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Doe dan de garnalen weer bij de kokosmelk en breng op smaak met het limoensap, de vissaus en sechuanpeper.
  5. Werk af met lente-uitjes, limoenzeste en koriander. Serveer met rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!