Thaise curry met courgette, broccoli en paprika

Thaise curry met courgette, broccoli en paprika

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Thaise curry met courgette, broccoli en paprika

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g verse peultjes
    • 500 g broccoli (met stronk, of 300 g in roosjes)
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • cayennepeper (of peper)
    • 1 kleine courgette
    • 1 paprika
    • 1 ui
    • 1.5 cm verse gemberwortel
    • 1 stengel citroengras (of geraspte schil van ½ citroen)
    • 300 g kipfilet (of kalkoenfilet)
    • 2 tl Blue Band Iedere Dag
    • 250 ml
    • 2 tl rode currypasta
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Voorbereiding: maak de groenten schoon. Haal de peultjes af. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette in stukjes en de paprika in reepjes. Halveer de ui en snijd in smalle reepjes. Schil en rasp de gemberwortel (of hak heel fijn). Snijd de onderkant van de stengel citroengras en verwijder het stugge buitenste blad. Halveer de stengel overlangs en klop de helften met een vleeshamer of een stevige steelpan wat platter.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Strooi er zout en wat (cayenne)peper naar smaak over. Verhit de vloeibare margarine in een ruime wok of hapjespan. Bak de kipfilet blokjes krokant aan. Schep ze op een bord.

  3. Roer de currypasta door het bakvet. Schenk de bouillon en de kookroom in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan lager en voeg de groenten toe (behalve de peultjes). Kook ze in 5-8 minuten bijna beetgaar.

  4. Schep de peultjes en de kip door de curry en warm nog 2 minuten mee. Verwijder het citroengras.
  5. Tip van Sandra: kies de kleinste courgette die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!