Thaise groene curry met sperziebonen

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Thaise groene curry met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 pakje Conimex groene curry paste
    • 400 g sperziebonen (diepvries of vers)
    • 400 g kipfilets
    • 0.5 ui
    • 400 ml
    • 0.5 el olijfolie
    • 1 snufje zwarte peper
    • evt. een rode peper of andere groenten zoals broccoli en bloemkool
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de ui. Bak de kipblokjes in een halve eetlepel kokosolie of zonnebloemolie samen met een half gesnipperd uitje kort aan. Voeg na een paar minuten de sperziebonen toe. Het geeft niet dat deze nog rauw zijn of direct uit de diepvries komen.
  3. Bak de sperziebonen even mee met de kip en voeg dan de currypasta en de kokosmelk toe. Houd je van pittig? Voeg dan maar de helft van de kokosmelk toe, zo worden de smaken een stuk scherper.

  4. Aantal kcal: 635 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!