Thaise groene curry met sperziebonen

Thaise groene curry met sperziebonen

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Thaise groene curry met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 pakje Conimex groene curry paste
    • 400 g sperziebonen (diepvries of vers)
    • 400 g kipfilets
    • 0.5 ui
    • 400 ml
    • 0.5 el olijfolie
    • 1 snufje zwarte peper
    • evt. een rode peper of andere groenten zoals broccoli en bloemkool
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Dit recept is voor 4 personen Aantal kcal: 635 p.p.
  2. Zo maak je het! Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Snij je kipfilet in blokjes en snipper je ui. Bak de kipblokjes in een halve eetlepel kokosolie of zonnebloemolie samen met je halve gesnipperde uitje kort aan. Voeg na een paar minuten de sperziebonen hier aan toe. Het geeft niet dat deze nog rauw zijn of direct uit de diepvries komen.
  4. Bak de sperziebonen even mee met de kip en voeg dan de currypasta en de kokosmelk toe. Houd je van pittig? Voeg dan maar de helft van de kokosmelk toe, zo worden de smaken een stuk scherper.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat een aantal minuten pruttelen totdat je groenten gaar zijn.
  6. En klaar is je Thaise groene curry. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook wel lekker!