Thaise kip curry met groente en witte rijst

Thaise kip curry met groente en witte rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Thaise kip curry met groente en witte rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 300 g Chinese kool (of spitskool)
    • 1 mespuntje bouillonpoeder
    • 1 rode paprika
    • 2 middelgrote rode uien
    • 400 g kipfilets
    • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
    • 2 el Conimex Thaise Rode Curry Paste
    • 200 ml
    • 150 g verse taugé
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af.

  2. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en snipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.

  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de vloeibare margarine in de pan. Voeg de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten. Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de taugé erdoor.

  4. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!