Thaise kipcurry met limoen, gewokte paksoi en witte rijst

Thaise kipcurry met limoen, gewokte paksoi en witte rijst

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Thaise kipcurry met limoen, gewokte paksoi en witte rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 400 g kipfilets
    • 1 limoen
    • 1 grote paksoi
    • 2 el Conimex wokolie
    • 75 g ongezouten cashewnoten
    • 1 bakje Conimex rode curry paste
    • 2 el Conimex kokosmelk
  • Eventueel voor erbij:

    • gebakken uitjes
    • Conimex Kroepoek
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 1,5 cm.

  2. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de schil boven een schaaltje. Pers de limoen uit en vang het sap op. Maak de paksoi schoon en snijd in repen.

  3. Verhit ondertussen een scheutje wokolie in een andere wok of koekenpan en wok hierin de paksoi 3 minuten. Meng met de cashewnoten.

  4. Verhit een wok, voeg een eetlepel olie toe en wok de kipblokjes ca. 4 minuten. Voeg de rode currypasta toe en bak 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk, de limoenrasp en 4 eetlepels sap toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.

  5. Schep de warme rijst op 4 borden, verdeel er de kipcurry over en geef de gewokte paksoi er apart bij. Serveer eventueel met gebakken uitjes en/of kroepoek.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!