Thaise kipcurry met sperziebonen

Thaise kipcurry met sperziebonen

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Thaise kipcurry met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 1 rode ui
    • 2 el Conimex groene curry paste
    • 300 g pandanrijst
    • 600 g kipdrumsticks
    • 200 g wortels (in plakjes)
    • 1 blik kokosmelk
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipdrumsticks bruin aan en neem ze uit de pan.
  2. Snipper en fruit de ui in het bakvet. Bak de wortel en sperziebonen 2 minuten mee. Schep de currypasta door de groenten en bak nog 1 minuut. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag.

  3. Leg de kipdrumsticks in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 30 minuten gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng de curry op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de rijst met de curry over 4 kommen of diepe borden.
  5. Tip van Sandra: sperziebonen zijn lekker te combineren met verse kruiden, grofgehakte en geroosterde hazelnoot en/of gebakken spekjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!