Thaise kipsaté met noedels

Thaise kipsaté met noedels

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Thaise kipsaté met noedels

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el
    • 500 g kipfilets (in blokjes)
    • 2 el rode curry pasta
    • 1 handvol basilicumblaadjes
    • 250 g eiernoedels
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • 150 g tuinerwten (diepvries)
    • 1 paksoi (in reepjes)
    • 5 el zonnebloemolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet vervolgens af.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze om met 1 eetlepel currypasta. 

  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas, 1 eetlepel currypasta en de kokosmelk. Roer glad en voeg extra currypasta naar smaak toe. 

  4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de paksoi 2 minuten. Voeg dan de erwten toe en bak nog 3 minuten. Schep tot slot de noedels erdoor.

  5. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olie. Bak de kipsaté in 8 minuten bruin en gaar. Rijg de kip aan satéstokjes.

  6. Verdeel de noedels en de kipsaté over 4 borden. Schep er wat pindasaus over en bestrooi met de basilicum. Serveer de rest van de pindasaus er apart bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!