Thaise curry met tofu, zoete aardappel en ananas

Thaise curry met tofu, zoete aardappel en ananas

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Thaise curry met tofu, zoete aardappel en ananas

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g zoete aardappelen
    • 250 g sperziebonen
    • Conimex wokolie
    • 30 g ongezouten pinda's
    • 1 pakje Conimex massaman curry paste
    • 300 g
    • 150 g witte rijst
    • 1 bosje lente-ui
    • 150 g verse ananasstukjes
    • 1 pakje Conimex kokosmelk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine stukjes van ca. 1,5 cm. Was, droog en haal de sperziebonen af en snijd ze in vieren. Snijd de tofu in blokjes van ca. 2 cm. Was en droog de lente-uitjes. Snijd de helft van het groen van de lente-ui in fijne ringetjes (ca. 3 eetlepels). Houd apart voor de topping. Snijd de rest van de lente-uitjes in brede ringen.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de blokjes tofu lichtbruin. Schep ze op keukenpapier. Maak de wok even schoon met keukenpapier.

  4. Verwarm de wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de zoete aardappel en sperziebonen 6 minuten waarvan de eerste minuut op het hoge vuur en de laatste 5 minuten op laag vuur. 

  5. Zet dan het vuur weer hoog en roerbak de brede lente-uiringen en ananas 1 minuut mee. Zet het vuur vervolgens weer laag. Voeg de currypasta, 150 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 5-6 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is. 

  6. Voeg tot slot de gewokte tofu toe, schep om en warm even door.

  7. Verdeel de rijst en curry over 2 diepe borden of brede kommen. Strooi de pinda’s en groene lente-uiringetjes erover.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!