Thaise nasi met kip en peultjes

Thaise nasi met kip en peultjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Thaise nasi met kip en peultjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el (fijngeknijpte) bieslook
    • 75 g geraspte kokos
    • olie (om mee te wokken)
    • 1 pakje Conimex Mix (voor Thaise nasi)
    • 400 g pandanrijst
    • 400 g kipfilets
    • 400 g peultjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Giet de rijst vervolgens af en laat het terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten staan. 

  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels wokolie en de blokjes kip.
  4. Haal de peultjes af en was ze.
  5. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de blokjes kip ca. 3 minuten. Schep de peultjes en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok deze 3 minuten mee. Schep dan de rijst en de kokos erdoor en wok nog 3 minuten.

  6. Verdeel de Thaise nasi over diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.

  7. Serveer het gerecht eventueel met Conimex sambal, ketjap en/of sojasaus, gebakken uitjes en kroepoek.

Misschien vind je dit ook wel lekker!