Thaise rijstnoedelsalade met garnalen

Thaise rijstnoedelsalade met garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Thaise rijstnoedelsalade met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g rijstnoedels (Conimex)
    • 250 g haricots verts (schoongemaakt)
    • 3 limoenen (waarvan 2 uitgeperst)
    • 4 el
    • 1 tl kristalsuiker
    • 2 teentjes (uitgeperst)
    • stukje verse gember (van ongeveer 2 cm, geraspt)
    • 300 g garnalen (gekookt)
    • 2 bosuitjes (fijngesneden)
    • 3 takjes (de blaadjes fijngesneden)
    • 3 takjes (de blaadjes geplukt)
    • 3 takjes (de blaadjes geplukt)
    • 100 g ongezouten pinda's (geroorsterd)
    • 1 rode peper (in dunne ringetjes)
    • scheutje zonnebloemolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Kook de haricots verts in water met wat zout in 4 minuten beetgaar. Laat uitlekken en afkoelen.

  2. Meng het limoensap met de vissaus, suiker, knoflook, gember en 3 el zonnebloemolie tot de suiker is opgelost. Meng de dressing met de mihoen. Proef en voeg naar smaak peper en zout (of meer vissaus) toe. Als je het frisser wilt voeg je meer limoensap toe.

  3. Schep de haricots verts, de garnalen, bosui en de kruiden erdoor. Laat even staan en proef of er nog iets bij moet. 

  4. Garneer met de pinda’s. Voeg rode peper naar smaak toe.

  5. Tip: houd je niet van scherp? Verwijder dan de zaadlijsten van de peper. Of laat de peper weg.

  6. Ook zo gek op de Thaise keuken? Klik hier voor meer inspiratie.

  7. Shop de accessoires uit de video bij vtwonen

Misschien vind je dit ook wel lekker!