Thaise rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Thaise rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g basmati rijst
    • 4 lente-uitjes
    • 4 el Conimex wokolie
    • 400 g roerbak vleesreepjes
    • 1 bakje Conimex rode currypasta
    • 1 pakje Conimex kokosmelk (200 ml)
    • 1.5 kg gewassen verse spinazie
    • 2 tl
    • 50 g geschaafde amandelen
    • 6 el koriander (fijngehakt)
  • Eventueel voor erbij:

    • Conimex Kroepoek (Sweet Chili)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine plakjes.

  2. Verhit een pan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de rode currypasta en de kokosmelk toe. Laat ca. 8 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Verhit ondertussen een wok en voeg 2 eetlepeles olie toe. Voeg de spinazie in 3 porties toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg de lente-uitjes en de kerrie toe en roerbak nog 1-2 minuten.

  4. Rooster in een droge koekenpan de amandelen al roerende goudbruin, laat op een bord afkoelen.
  5. Schep de koriander en ¾ van de amandelen door de curry.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de rode curry en de spinazie ernaast. Strooi de rest van de koriander over de curry. Serveer eventueel met kroepoek sweet chili.

  7. Variatietip: vervang de lente-uitjes door 2 kleine rode uien en 3 teentjes knoflook. Ook lekker met geroerbakte Chinese kool in plaats van spinazie.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!