Thaise rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

Thaise rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Thaise rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g basmati rijst
    • 4 lente-uitjes
    • 4 el Conimex wokolie
    • 400 g roerbak vleesreepjes
    • 1 bakje Conimex rode currypasta
    • 1 pakje Conimex kokosmelk (200 ml)
    • 1.5 kg gewassen verse spinazie
    • 2 tl
    • 50 g geschaafde amandelen
    • 6 el koriander (fijngehakt)
  • Eventueel voor erbij:

    • Conimex Kroepoek (Sweet Chili)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine plakjes.

  2. Verhit een pan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten. Voeg de rode currypasta en de kokosmelk toe. Laat ca. 8 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Verhit ondertussen een wok en voeg 2 eetlepeles olie toe. Voeg de spinazie in 3 porties toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg de lente-uitjes en de kerrie toe en roerbak nog 1-2 minuten.

  4. Rooster in een droge koekenpan de amandelen al roerende goudbruin, laat op een bord afkoelen.
  5. Schep de koriander en ¾ van de amandelen door de curry.
  6. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep de rode curry en de spinazie ernaast. Strooi de rest van de koriander over de curry. Serveer eventueel met kroepoek sweet chili.

  7. Variatietip: vervang de lente-uitjes door 2 kleine rode uien en 3 teentjes knoflook. Ook lekker met geroerbakte Chinese kool in plaats van spinazie.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!