Thaise rode viscurry met lente-uitjes en Seroendeng

Thaise rode viscurry met lente-uitjes en Seroendeng

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Thaise rode viscurry met lente-uitjes en Seroendeng

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g pandanrijst
    • 500 g geschrapte worteltjes
    • 1 pakje Conimex rode currypasta
    • Conimex Kroepoek naturel (eventueel voor erbij)
    • 1 bosje lente-ui
    • 500 g stevige visfilet (bijv. Pangasiusfilet)
    • 1 el Conimex wokolie
    • 100 ml
    • 2 el Conimex Seroendeng
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Snijd ondertussen de worteltjes in de lengte in vieren en kook ze 5 minuten in een laag kokend water. Snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de vis in stukken.
  3. Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de stukken vis 2 minuten. Voeg de worteltjes, de rode curry kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat de curry 5 minuten pruttelen.

  4. Houd een handje van de donkergroene lente-uienringetjes apart en schep de rest door de curry. Verwarm nog 1 minuut.
  5. Verdeel de rijst over 4 kommen, schep de curry erop en strooi de rest van de lente-uitjes en de seroendeng erover. Serveer eventueel met kroepoek.

  6. Variatietip: vervang de visfilet door grote gepelde garnalen.

Nog zo'n lekkere curry: Curry met rijstnoedels en garnalen 

Favoriet bij iedereen: Zo maak je curry minder pittig

Weet wat je eet: 5x curry ingrediënten voor dummies

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!