Thaise rundersaté van Julius Jaspers

Thaise rundersaté van Julius Jaspers

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Thaise rundersaté van Julius Jaspers

Ingrediënten voor 9 personen
  • Ingrediënten

    • 15 g korianderwortelen (schoongemaakt en fijngesneden)
    • 2 teentjes (geperst)
    • zout en peper
    • 20 g
    • 50 ml
    • 25 ml
    • 30 ml zonnebloemolie
    • 600 g diamanthazen (in blokjes van 2x2x2 cm)
    • 200 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maal de korianderwortel en de knoflook met zout en peper fijn in een vijzel en meng het met de palmsuiker, vissaus, sojasaus en olie. 

  2. Laat het vlees een nacht marineren. 

  3. Rijg de volgende dag het vlees aan spiesjes. 

  4. Gril de spiesjes rondom krokant en bestrijk ze regelmatig met een kwastje met wat kokosmelk. 

  5. Fotografie Dennis Brandsma