The Veggie Falafel Burger

The Veggie Falafel Burger

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

The Veggie Falafel Burger

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor de falafel:

    • 300 g kikkererwten
    • 20 g margarine (of olie)
    • 2 uien (in stukjes gesneden)
    • 2 tl zelfrijzend bakmeel
    • 2 el
    • 1 el koriander (fijngesneden)
    • 1 el komijn
    • peper en zout
    • 2 sneetjes geroosterd brood
    • 1 bosje peterselie
    • 4 teentjes knoflook
  • Overige ingrediënten:

    • 1 aubergine (in plakjes gesneden)
    • 1 tomaat (in plakjes gesneden)
    • sla
    • 1 Turks brood (groot)
    • 2 el Hellmann's mayonaise
    • 2 tl (pasta)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Week de kikkererwten minstens 24 uur in water of gebruik kikkererwten uit blik (uitgelekt).

  2. Voor de falafel: doe de kikkererwten, uien, geroosterd brood, peterselie, zelfrijzend bakmeel, bloem en knoflook door een gehaktmolen. Voeg hierna de fijngesneden koriander, komijn, peper en eventueel zout naar smaak aan toe.

  3. Vorm burgers van het mengsel en bak ze in een pan met de margarine of olie langzaam gaar.

  4. Bak de plakjes aubergine in een pan en voeg hier een snufje zout aan toe.
  5. Meng in een kom de mayonaise met de harrissa pasta.

  6. Snijd een stuk van het Turkse brood af en smeer de boven- en onderkant in met het mayonaise mengsel. Beleg het brood met de sla, burger, aubergine en de tomaat.

Misschien vind je dit ook wel lekker!