Tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe

Tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 300 g panklare mini wortelen
    • 200 g groene asperges (kleine, dunne)
    • 1 bosje lente-ui
    • 400 g bamboescheuten in blik
    • 4 el Conimex Wok Olie
    • 400 g kipreepjes
    • 53 g Conimex mix voor Tjap Tjoy
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af, spoel koud en laat uitlekken. Kook ondertussen de worteltjes 4 minuten in een laagje kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Snijd de kleine, dunne asperges schuin in stukjes (of als ze dikker zijn schuin in plakjes). Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Spoel de bamboescheuten in een zeef af met koud water en laat goed uitlekken.

  3. Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg ca. 4 eetlepels wokolie toe en roerbak de kipreepjes 3 minuten. 

  4. Voeg de asperges en de worteltjes toe en wok ze 3 minuten mee. Voeg de lente-uitjes en de bamboe toe en roerbak nog 1 minuut.

  5. Meng de mix uit het pakje en 0,5 l koud water erdoorheen en breng het al roerende aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.

  6. Verdeel de rijst over 4 diepe kommen en schep de mix voor Tjap Tjoi en de kip erbij.

Deze tjap Tjoi met kip, groene asperges en bamboe is een verrukkelijk Kantonees gerecht. Letterlijk betekent het 'gemengde (tjap) groentes (tjoi). Extra gezond en lekker door de Conimex Wokolie en Conimex mix voor Tjap Tjoy. In slechts 20 minuten tijd staat deze gezonde maaltijd voor 4 personen al op tafel.

Bron: Conimex