Tofu-shiitake brochettes

Tofu-shiitake brochettes

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Tofu-shiitake brochettes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g
    • 250 g shiitake's
    • 150 g lamsoren
    • 150 g
    • 8 takjes (lange)
    • sojasaus
    • sesamolie
    • 1 kg pruimtomaat
    • 2 uien
    • 0.5 bol knoflook (gepeld)
    • olijfolie
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de tomaten en snijd in blokjes. Pel de uien en snijd grof. Doe alles samen met de knoflook in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en schuif 20 minuten in de oven.

  2. Roer de tomaten boven een kookpan door de roerzeef op de fijnste stand. Laat 1 uur op het kleinste vuurtje sudderen. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de tofu in blokjes. Maak de shiitake schoon. Prik ze afwisselend op takjes rozemarijn en maak zo 8 brochettes. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en gril ze 2 minuten op de barbecue.

  4. Spoel de zeekraal en de lamsoor en laat uitlekken. Laat de wok gloeiend heet worden en roerbak kort. Kruid met peper.

  5. Serveer de tofuspiesjes met de groenten en enkele toefjes ketchup. Werk af met olijfolie, sesamolie en sojasaus naar smaak.

Met zelfgemaakte ketchup

Misschien vind je dit ook wel lekker!