Tomatenfondue

Tomatenfondue

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tomatenfondue

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el tomatenketchup
    • azijn
    • tabasco
    • brood
    • snufje zout
    • 2 el olijfolie
    • 1 tl gemalen steranijs
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 tl korianderzaad
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 tl worcestershiresaus
    • 8 grote vleestomaten, ontveld
    • reepjes groente (paprika, radijsjes, komkommer)
    • 1 bouquet gami (takje tijm, takje bladpeterselie en blaadje laurier)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Halveer de tomaten, verwijder de harde delen en de zaadjes en laat ze uitlekken. Vang het sap op.

  2. Snijd de tomaten in stukjes. Bak de ui, knoflook, bouquet garni, steranijs en korianderzaadjes ca. 15 minuten in olie op zacht vuur.

  3. Voeg tomaten, opgevangen en gezeefd tomatensap, tomatenketchup en worcestershire-saus toe en sudder het geheel ca. 30 minuten op zacht vuur tot het mengsel is ingedikt.

  4. Pureer het en breng op smaak met tabasco, azijn en zout.
  5. Serveer warm of lauwwarm met de groenten, kaas en het brood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!