Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Tomatenrijst met geitenkaasomelet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 eieren
    • 4 el (grofgehakte)
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 2 el olijfolie
    • 750 ml
    • 600 g tomaten (in stukjes)
    • 100 g zachte geitenkaas
    • 300 g witte rijst
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Klop de eieren los met zout, peper en 2 eetlepels peterselie.

  3. Schenk de eieren over in een ingevette ovenschaal. Verdeel de paprika en de geitenkaas erover. Bak de omelet in de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar. 

  4. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan.

  5. Breng aan de kook. Kook de rijst afgedekt op matig vuur in 10 minuten gaar. Voeg de rest van de peterselie en zout en peper toe aan de rijst.

  6. Serveer de tomatenrijst met de geitenkaasomelet.
  7. Aantal kcal: 530 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!