Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 3 el (fijngesneden)
    • peper en zout
    • 200 g verse groene asperges
    • 3 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 350 g
    • 1 l kippenbouillon
    • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilicum
    • 55 g rauwe ham
    • 75 g gorgonzola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de asperges in schuine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de asperges 3 minuten op laag vuur. Voeg de risotto toe en fruit deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. De rijst mag niet bruin kleuren.

  2. Schenk de bouillon en de pastasaus erbij en laat de rijst in ongeveer 20 minuten op laag vuur het vocht opnemen en gaar koken. Roer de risotto regelmatig door.

  3. Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en verkruimel de gorgonzola. Roer de ham en gorgonzola door de risotto. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en een extra scheutje olijfolie.

  4. Schep de tomatenrisotto in 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de basilicum er overheen.

Een lekkere tomatenrisotto recept met groene asperges en ui. De risotto wordt extra vol van smaak door het toevoegen van rauwe ham en gorgonzola. Zo maak je van een eenvoudige risotto een feestelijk gerecht.