Tompouce met advocaatijs en chocoladesaus

Tompouce met advocaatijs en chocoladesaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Tompouce met advocaatijs en chocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 75 ml
    • 6 bollen Hertog Advocaat Royaal
    • 1 zakje geschaafde amandelen
    • 150 g pure chocolade
    • 4 plakjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook in een pannetje een suikersiroop van de suiker met het water en laat afkoelen. Rooster een gedeelte van de amandelen.
  3. Laat de chocolade in de magnetron of in een vuurvaste kom boven een pan met water rustig smelten. De kom mag het water niet raken. Ontdooi intussen het bladerdeeg. Halveer de plakjes en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk elk stukje met suikersiroop en bestrooi met het amandelschaafsel.
  4. Bak het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat de plakjes afkoelen.
  5. Schenk over de bladerdeeg velletjes (in strepen) de chocoladesaus. Snijd het ijs in plakken. Leg op elk bord een plak bladerdeeg en leg daarop een plak of twee bolletjes advocaat-ijs. Dek af met een tweede plak deeg.
  6. Garneer het geheel met chocoladesaus en wat geroosterde amandelen.

Chocolade saus maken voor dit heerlijke toetje? Dit recept voor tompouce met advocaat ijs en chocoladesaus is geweldig!

Bron: Hertog

Misschien vind je dit ook wel lekker!