Tongschat met (boter)bonen

Tongschat met (boter)bonen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Tongschat met (boter)bonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g panko-vlokken (paneermeel)
    • 1 ui (fijngesneden)
    • 280 g boterbonen (limabonen) in tomatensaus uit blik (zie tip)
    • 1 el zongedroogde-tomatenpasta
    • 1 blik tomaatblokjes (400 g)
    • 4 el olijfolie en wat extra
    • 100 g olijven (zonder pit)
    • 4 tongscharren (gefileerd)
    • 2 rode zoete puntpaprika (fijngesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie, bak de ui zacht.
  2. Doe de paprika erbij, bak 2 minuten, voeg tomaat, olijven, tomatenpasta, zout en peper toe.
  3. Dek de saus af, laat 10 minuten zacht koken. Doe de bonen en dille erbij, laat 1 minuut koken, zet opzij.
  4. Verhit olie in een pan. Bak de vis met vel omlaag.
  5. Als het vel goudbruin is, draaien en in 4 minuten gaar bakken. Leg op borden, schep de saus erover.
  6. Sprenkel olie in de pan, bak de pankovlokken bruin, voeg zout en peper toe, strooi over de borden.
  7. Aantal kcal: 493 p.p.