Tonijnburger met een Thaise twist

Tonijnburger met een Thaise twist

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Tonijnburger met een Thaise twist

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 blikjes tonijn
    • 1 uitje
    • 1 rode paprika
    • 1 ei
    • 1 bakje paneermeel
    • 1 zakje jonge bladsla met veldsla
    • pinda (eventueel)
    • sesamzaadje (eventueel)
    • chilisaus (eventueel)
    • 1 tl Thaise groene curry pasta
    • 1 bakje champignon
    • 4 bolletjes (naar keuze)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak de champignons, 1 uitje en de paprika in hele fijne blokjes (niet te groot want deze ga je mengen met de tonijn).

  2. Doe de uitgelekte tonijn samen met een geklutst ei, het broodkruim en de currypasta in de keukenmachine en maal tot een gladde massa.

  3. Voeg de gehakte ui, paprika en champignons toe aan de tonijn, pulseer nog een paar keer zodat het goed gemengd is. Snijd de andere ui in dunne ringen.

  4. Maak 4 burgers met je handen en bak de burgers in wat olijfolie ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin kleuren. Bak de uienringen in dezelfde pan mee.

  5. Snijd de bolletjes open, leg er wat sla op, de uienringen en vervolgens de burger. Serveer eventueel met wat chilisaus, gehakte pinda's en sesamzaadjes.

  6. Aantal kcal: 545 p.p.