Tonijnlasagne met groene kool

Tonijnlasagne met groene kool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tonijnlasagne met groene kool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bol mozzarella (in plakjes)
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • ovenschaal (inhoud 2 L, ingevet)
    • 250 g lasagnebladen
    • 2 blikjes (à 185 gr) tonijn naturel (in stukken)
    • 1 fles (à 690 gr) tomatensaus
    • 2 el olijfolie
    • 1 tl gedroogde rozemarijn
    • 300 g gesneden groene kool (koelvers)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de knoflook. Bak de kool 4 minuten mee. Voeg de tomatensaus en 75 ml water toe. Schep de tonijn met de rozemarijn en zout en peper naar smaak erdoor.

  3. Schep een dunne laag tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag lasagne op. Bedek deze met een paar lepels saus; de bladen hoeven niet helemaal bedekt te zijn. Herhaal dit met de resterende lasagne en saus. Eindig met een laag saus die de laatste laag helemaal bedekt.

  4. Leg er de mozzarella op en bestrooi met nog een beetje rozemarijn en zout en peper naar smaak.
  5. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.