Tonijnpasta

Tonijnpasta

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tonijnpasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 blikken tonijn
    • 1 rode ui
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • peper en zout
    • 1 citroenschil
    • 400 g
    • tomaten blokjes (2 blikken)
    • 1 teen knoflook
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 tl kaneel
    • 1 handvol verse basilicum
    • 3 el
    • 1 handvol geraspte oude kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de rode ui en knoflookteen en hak ze fijn. Pluk een handvol basilicumblaadjes af. Laat de tonijn uitlekken en maak van de moot kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.

  2. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uitjes, knoflook, chilipeper en de kaneel 5 minuten op matig vuur tot de uitjes glazig zijn. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Breng het mengsel aan de kook en houd het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak nog vers gemalen peper en zout toe.

  3. Kook nu de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking (al dente). Bewaar wat van het kookvocht. Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicumblaadjes, de citroenschil en het sap, de oude kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus. Roer alles goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.