Torentje van blini's met citroencrème

Torentje van blini's met citroencrème

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Goedkoop

Torentje van blini's met citroencrème

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 eieren
    • 1 mespuntje zout
    • 3 el margarine
    • 2 eidooiers
    • 400 g
    • 2 dl
    • 2.5 dl
    • 4 blaadjes
    • 1 el suiker
    • 125 g
    • 3 citroenen
    • 70 g
    • 2 cl citroenen (likeur)
    • munt
    • poedersuiker
    • 125 g
    • 1 tl droge gist (korrelgist)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water. Schil reepjes van de citroenschil en snijd tot een fijne julienne. Pers de citroenen. 

  2. Meng de bloem met het boekweitmeel, de suiker, de korrelgist en een snufje zout.

  3. Smelt de margarine in de lauwwarme melk. Doe de melk bij het bloemmengsel en klop met 1 ei tot een glad beslag. Laat het beslag 2 uur afgedekt rijzen op een warme plek.

  4. Splits twee eieren. Klop de eierdooiers door het beslag. Klop de eiwitten stijf en klop de room ook stijf. Spatel de eiwitsneeuw en de room door het deeg.

  5. Laat het beslag nog eens 3 minuten rijzen. Bak de blini's in hete olie aan beide kanten goudbruin. Dep ze droog en laat ze afkoelen.

  6. Klop de eierdooiers met de poedersuiker glad. Meng het citroensap met de mascarpone en het dooiermengsel tot een crème. Smelt in een pan de blaadjes gelatine met de citroenlikeur. Meng de gelatine met de crème en laat 3 uur afkoelen in de koelkast.

  7. Leg op elk bordje een met citroencrème bestreken blini. Bouw een torentje met om en om een blini en citroencrème. Garneer met wat citroenjulienne en poedersuiker.