Tortilla met haring

Tortilla met haring

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Tortilla met haring

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 2 uien
    • 4 aardappels
    • 6 eieren
    • bieslook
    • peterselie
    • 4 zoute haringen (in mooie stukken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bak de 2 fijngesneden uien ca. 5 minuten in 6 eetlepels olie.

  2. Voeg 4 aardappelen in blokjes toe en bak ze ca. 15 minuten op zacht vuur tot ze gaar zijn. Laat dit mengsel in een vergiet uitlekken en vang 2 el olie op.
  3. Klop 6 eieren los en roer het aardappelmengsel erdoor. Voeg 4 in stukjes gesneden zoute haringen toe samen met 5 eetlepels fijngesneden kruiden (bieslook en bladpeterselie).

  4. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en schenk het aardappelmengsel er in één keer in.
  5. Druk het plat en laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant goudgeel is. Schud de pan regelmatig.
  6. Keer de tortilla met behulp van een bord, schenk weer 1 eetlepel olie in de pan en laat ook de andere kant goudgeel worden.