Tortilla’s met kip, mais en avocado

Tortilla’s met kip, mais en avocado

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Tortilla’s met kip, mais en avocado

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 limoenen
    • 1 rode ui (in dunne plakjes gesneden)
    • 400 g kippendijfilets (zonder vel, in stukken)
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 blik kidneyboon (300 á 400 g)
    • 1 blik maiskorrels (300 g, uitgelekt)
    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • 4 tortilla's (of 8 kleine)
    • 1 avocado
    • 125 ml zure room
    • koriander (een paar takjes, grofgehakt)
    • olijfolie
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pers 1 limoen uit en meng het sap met de ui. Voeg wat zout toe en laat even staan zodat de uitjes wat zachter worden.
  2. Hak de kip grof in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de kip ook met een mes in kleine stukjes snijden en hakken, maar dan duurt het wat langer.
  3. Meng de kip met 2 eetlepels olijfolie en de komijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
  4. Bak de kip 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan. Voeg de mais en de bonen toe en laat op laag vuur met het deksel op de pan 10 minuten stoven. Meng de tomaatjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de helften in partjes. Pers de tweede limoen uit en besprenkel de avocado met limoensap tegen verkleuren.
  7. Verdeel het kipmengsel over de tortilla's. Voeg avocado, ui, zure room en koriander naar smaak toe. Rol de tortilla's op en snijd ze schuin doormidden.

  8. Tip: houd je van pittig? Bak dan met het kipmengsel wat chilipoeder, chiliflakes of tabasco mee.

  9. Aantal kcal: ca. 743 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!