Toscaanse aspergesoep

Toscaanse aspergesoep

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Toscaanse aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 zakjes Knorr Asperge Crèmesoep
    • 100 ml
    • 1 avocado
    • 4 zongedroogde tomaten
    • 1 el pesto
    • 4 el Parmezaanse kaas (geraspt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en snijd de asperges in stukken van ca. 2 cm. Breng 1,2 l water met de witte wijn aan de kook in een afgesloten pan. Voeg de Knorr Asperge Crèmesoep toe en roer dit goed door met een garde. Schep de gesneden asperges in de soep.

  2. Leg de deksel schuin op de pan en laat de soep onder af en toe doorroeren nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

  3. Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in smalle reepjes.
  4. Schep de avocadoblokjes, tomatenreepjes en de pesto door de soep. Warm nog even goed door, zonder te koken.
  5. Serveer de soep in kommen en garneer met wat Parmezaanse kaas.

Heerlijke asperge crèmesoep met witte asperges en witte wijn. De tomaat, avocado, pesto en parmezaanse kaas geven een italiaans tintje aan dit heerlijke gerecht.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!