Hartige taart met champignons

Hartige taart met champignons

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Hartige taart met champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g paddenstoelen (gemengd)
    • 125 g
    • peper en zout
    • 1 handje jonge spinazie
    • 5 el (koud)
    • 1 el bloem
    • 1 ei
    • 1 el suiker
    • 190 g margarine
    • 1 cayennepeper
    • 1 snufje zout
    • 300 g champignons
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Doe de bloem, zout, suiker en de 150g koude boter in stukken gesneden in de kom van een keukenmachine. Mix tot het deeg eruitziet als grof zand.

  2. Voeg dan het ei en de melk toe en pulseer tot het deeg net samenkomt.
  3. Haal het dan onmiddellijk uit de kom, vorm er een platte bal van en pak het in plasticfolie.
  4. Laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke stukken.
  6. Bak ze in de 40g margarine mooi goudbruin en breng ze op smaak met peper en zout.

  7. verwarm de oven voor op 180ºC

  8. Rol het deeg uit tot een dunne ronde schijf op een met bloem bestoven aanrecht.
  9. Vet een bakvorm in met margarine.

  10. De maat van de bakvorm maakt niet zo veel uit.
  11. Leg de lap deeg erin, de randen mogen overhangen.
  12. Prik de bodem met een vork.
  13. Doe de paddenstoelen in een kom, meng ze met de bloem, cayennepeper, spinazie en ricotta en breng de vulling op smaak met peper en zout.
  14. Verdeel de vulling over de bodem en vouw de randen eroverheen, zodat het midden open blijft, als een slofje. Het mag er rustiek uitzien.

  15. Bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven. Dien warm of koud op met groene sla erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!