Traditionele pasta met paprika en Parmezaan

Traditionele pasta met paprika en Parmezaan

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Traditionele pasta met paprika en Parmezaan

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g tagliatelle
    • zout
    • 2 rode paprika's
    • 2 teentjes (gepeld)
    • 1 ui (gepeld)
    • 4 el olijfolie
    • 2 laurierblaadjes
    • 150 g cherrytomaatjes
    • 3 el kappertjes
    • 2 el
    • 3 eieren (gekookt, optioneel)
    • Parmezaanse kaas (geraspt, optioneel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  2. Maak intussen de groenten schoon. Snijd de paprika in brede repen, de knoflook in plakjes en de ui in partjes.

  3. Verhit de olie in een grote pan en bak de paprika, knoflook en ui in ca. 7 minuten op laag vuur zacht en glazig. Voeg de laurierblaadjes en de tomaatjes toe en bak nog 3 minuten mee. Blus af met de kappertjes en witte wijnazijn en warm nog een minuut mee.

  4. Schep de groenten om met de pasta en verdeel het gerecht over 4 diepe borden.
  5. Lekker met hardgekookte eieren en Parmezaanse kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!