Trifle met marmercake

Trifle met marmercake

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Trifle met marmercake

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 310 g lichte basterdsuiker
    • 1 reep toblerone (melkchocolade)
    • 200 ml
    • 500 ml
    • 250 g vanille vla (biologisch)
    • 250 g
    • 250 ml
    • 1 marmercake (in dunne plakken)
    • 8 mandarijnen (gepeld, de schil van 2 mandarijnen in dunnen reepjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de 8 mandarijntjes, snijd de schil van 2 mandarijnen in reepjes en zet die op met de suiker en het water en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop nog even zachtjes inkoken tot het wat dikker is, als dunne honing. Roer dan de partjes mandarijn door de siroop, draai het vuur direct uit en laat de saus afkoelen.
  2. Roer het sap van de mandarijntjes door de mascarpone en de vla in een grote kom. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom door het mascarponemengsel. Giet de likeur door de afgekoelde siroop.
  3. Beleg de bodem van een grote schaal met een laagje marmercake. Schep er wat van de siroop met de mandarijntjes op en schep er vervolgens een laag room op. Stapel zo door tot alles op is.
  4. Breek de reep Toblerone in stukjes. Doe ze in de keukenmachine en maal tot kruim. Bestrooi de trifle ermee en laat de schaal even een uurtje (of langer) intrekken voor u het opdient.