Tuinbonensoep met parmaham

Tuinbonensoep met parmaham

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Tuinbonensoep met parmaham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 600 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
    • 1 el rozemarijn (alleen de naaldjes)
    • 100 g parmaham (in reepjes)
    • 1 l groentebouillon
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen 2 minuten en verwijder het stugge, grijze velletje (= dubbeldoppen).

  2. Breng de dubbelgedopte tuinbonen met de bouillon aan de kook. Kook 8 minuten. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

  3. Voeg de pasta en rozemarijn toe en breng weer aan de kook. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Voeg de ham met zout en peper naar smaak toe.

  4. Roer de crème fraîche los en voeg peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de soep over 4 (diepe) borden of kommen en schep er een lepel peperroom in. 

  6. Lekker met een paar sneetjes knapperig stokbrood.