Turks brood met kipshoarma en tzatziki

Turks brood met kipshoarma en tzatziki

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Turks brood met kipshoarma en tzatziki

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Turks brood
    • 3 kipfilets
    • 4 el shoarma kruiden (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
    • ijsbergsla
  • Voor de tzatziki:

    • 500 ml
    • 0.5 komkommer
    • 1 scheutje olijfolie
    • 3 teentjes
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Bij het ontbreken van een grillstand, verwarm dan de oven voor op 250 ºC.
  2. Voor de tzatziki: schil de komkommer en snijd horizontaal doormidden. Verwijder de zaadjes van de komkommer met een lepel. Doe de Griekse yoghurt in een schaal en rasp de komkommer boven de yoghurt.

  3. Voeg aan de yoghurt ook de olijfolie, de knoflook en een snufje zout/peper toe. Meng alles goed door elkaar en laat de tzatziki het liefste een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

  4. Breng de kip op smaak met de shoarmakruiden. Leg ondertussen het Turkse brood voor 4 minuten onder de grill of in de oven. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in ca. 5 minuten gaar.

  5. Snijd het brood doormidden en beleg met de ijsbergsla, de tzatziki en de kip.

Misschien vind je dit ook wel lekker!