Turkse courgette-pannenkoekjes van Gediz

Turkse courgette-pannenkoekjes van Gediz

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Turkse courgette-pannenkoekjes van Gediz

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 2 courgettes
    • 6 bosuitjes (fijngesneden)
    • 3 eieren
    • 3 takjes (fijngesneden)
    • 3 takjes (fijngesneden)
    • 1 el paprikapoeder
    • 400 g (verkruimeld)
    • 250 g
    • olijfolie
    • zout en peper
    • yoghurt (eventueel voor erbij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rasp de courgettes met een grove rasp en schep alles in een vergiet. Meng er zout doorheen en laat 15 minuten staan zodat het vocht vrijkomt. 

  2. Duw het vocht uit de geraspte courgette en schep het in een grote kom. Meng de courgette met de bosuitjes, eieren, dille, peterselie en paprikapoeder. 

  3. Roer om en om een beetje feta en bloem door het mengsel, zodat er een gelijkmatig beslag ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. 

  4. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan. Schep met een eetlepel een paar hoopjes courgettebeslag in de olie. Draai, als de randjes na 2-3 minuten bruingeel worden, de pannenkoekjes voorzichtig om en laat ze nog 2-3 minuten doorgaren. 

  5. Schep de pannenkoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. 

  6. Serveer warm als maaltijd of koud als tussendoortje. Lekker met yoghurt en/of tomaat en komkommer. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!