Turkse gehaktspiesen

Turkse gehaktspiesen

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Turkse gehaktspiesen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 takjes peterselie
    • 1 tl zout en peper
    • 1 ui
    • 600 g lamsgehakt
    • 6 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 tl kaneel
    • 3 tl chilipoeder
    • 4 spiesen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak de peterselie heel fijn. Pel de ui en rasp hem boven een kom. Voeg het kalfsgehakt met de peterselie, 2 eetlepels vloeibare margarine, de kruiden en 1 theelepel zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en verdeel het gehakt in 4 porties.

  2. Vorm de porties gehakt tot worstjes van ca. 13 cm lang. Leg op elk worstje in de lengte een spies en druk deze naar het midden van het worstje. Druk met een natte hand het worstje stevig rond de spies. Leg de spiesen tot gebruik afgedekt in de koelkast, minstens een uur, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  3. Laat de spiesen weer op kamertemperatuur komen. Bestrijk ze rondom met vloeibare margarine en rooster ze op de barbecue in ca. 5-8 minuten gaar, keer ze regelmatig.

Zelfgemaakte spiesen van gehakt. Vol van smaak door de kaneel en chilipoeder. Deze Turkse gehakstspiesen smaken heerlijk knapperig als ze van de barbecue af komen. Lekker met pitabroodjes, knoflooksaus en een frisse salade.