Turkse köfte schotel

Turkse köfte schotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Turkse köfte schotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 2 tomaten (in stukken)
    • 2 paprika's (in stukken)
    • peper en zout
    • 1 blik tomaten blokjes
    • 2 el
    • 1 handvol verse peterselie
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 tenen knoflook
    • 2 uien
    • 125 g champignons
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Doe het gehakt, ui en de kruiden in een kom en kneed goed door. Maak hiervan gehaktballetjes en braad ze aan in een pan. Bak de ui en knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de champignons en paprika toe en bak even mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes en tijm toe en breng op smaak met peper en zout, laat even pruttelen op middelhoog vuur. Schep de saus in een ovenschaal, verdeel hier overheen de gehaktballetjes en de tomaten. Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven (of tot de gehaktballetjes gaar zijn). Garneer met de peterselie vlak voordat je het opdient.

Misschien vind je dit ook wel lekker!