Meringue taart met kokos en mango

Meringue taart met kokos en mango

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Meringue taart met kokos en mango

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 6 eiwitten
    • 300 g
    • 60 g (+ wat extra)
    • 200 g
    • 60 g
    • 250 ml (35% VG)
    • 2 mango's (rijpe)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.

  2. Teken met een potlood 3 rechthoeken van 20 x 8 cm op een vel bakpapier en leg het op een bakplaat.

  3. Klop de eiwitten met de mixer tot zachte pieken. Voeg er lepel per lepel de suiker bij en blijf kloppen. Wanneer de meringue dik en glanzend wordt, spatel er dan het kokospoeder doorheen.

  4. Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1 cm diameter. Vul de rechthoeken door in de breedte vlak naast elkaar reepjes te spuiten. Bestrooi met extra kokospoeder. Bak de meringues 1 uur en 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze in de oven afkoelen, met de deur op een kier.

  5. Meng de mascarpone met de poedersuiker. Klop de slagroom lobbig en spatel het door de mascarpone. Schil de mango en snijd deze in plakjes.

  6. Leg een plak meringue op het werkvlak, bestrijk met mascarponecrème en leg er plakjes mango op. Leg er een tweede plak meringue op met daarop de mascarponecrème. Bedek met de derde plak meringue en serveer.

  7. Tip van Sandra: zorg er bij de meringue voor dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Als ze te koud zijn of net uit de koelkast komen dan kun je er minder makkelijk lucht in kloppen. Gebruik het liefst een metalen of glazen kom. Die kun je beter vetvrij krijgen dan een plastic kom.

  8. Eigelen over? Bewaar ze maximaal 2 tot 3 dagen in de koelkast met een klein laagje olie of water erop, anders drogen ze uit.