Valentijnsperen

Valentijnsperen

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Valentijnsperen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 ml (goede)
    • 150 g
    • 1 scheut vloeibare honing
    • 1 el citroensap
    • 2 kaneelstokjes
    • 0.25 sinaasappel (in plakjes)
    • 1 kruidnagel
    • 1 zwarte peperkorrel
    • 4 stoofperen (stevig)
    • 1 bakje vanille-ijs (Hertog slagroom of vanille-ijs)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de rode wijn, suiker, honing, het citroensap, de kaneelstokjes, de sinaasappel, de kruidnagel en de peperkorrel en een pan. Verwarm het geheel op laag vuur en roer af en toe tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur.

  2. Schil de peren, maar laat ze verder intact. Leg de peren in de pan met wijn en laat het zonder deksel zachtjes pruttelen tot de peren zacht zijn. Afhankelijk van de grootte van de stoofperen duurt dit 20 tot 35 minuten.

  3. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen op een schaal.

  4. Kook het wijnmengsel in op middelhoog vuur totdat er nog maar de helft van over is. Laat het afkoelen en schenk over in een schaaltje. 

  5. Zet de peren terug in de pan (als je een mooie pan hebt om in te serveren) en besprenkel ze met de afgekoelde wijn. Serveer de peren op kamertemperatuur met een bolletje ijs. 

  6. Je kunt voor een kidsproof variant de rode wijn vervangen voor rode kleurstof gemengd met water.