Valess kaasfilet met sperziebonen en aardappelpuree

Valess kaasfilet met sperziebonen en aardappelpuree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Valess kaasfilet met sperziebonen en aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g kruimige aardappelen
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
    • 2 dl
    • 500 g panklare sperziebonen
    • 2 el fijngesneden bieslook
    • 2 dl halvolle melk
    • 4 valess milner filets
    • 4 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af.
  2. Pureer de aardappelen en voeg al roerend de melk toe. Roer de bieslook, de knoflook en ½ eetlepel olijfolie door de puree. Laat de puree goed heet worden.

  3. Verhit ½ eetlepel olie in een wok. Roerbak de sperziebonen met de rode ui, 2 minuten. Voeg de bouillon toe en verhit het geheel op matig vuur nog 6 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Valess filets op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin.
  5. Serveer de Valess kaasfilets met de roergebakken sperziebonen en de aardappelpuree.
  6. Bron: Valess