Vanillepuddinkjes met kwark

Vanillepuddinkjes met kwark

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Vanillepuddinkjes met kwark

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 vanillestokje (in de lengte opengesneden)
    • 400 g kwark (volle)
    • 3 blaadjes (witte blaadjes)
    • 2 dl
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de slagroom met 75-100 g poedersuiker en vanillestokje aan de kook en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Neem de pan direct van het vuur.

  2. Week de gelatine 5 minuutjes in ruim koud water en los de uitgeknepen gelatine van het vuur af op in het warme roommengsel. Laat dit afkoelen tot het net lobbig wordt.

  3. Schraap het vanillemerg uit het stokje en voeg dit toe aan het roommengsel. Roer ook de kwark erdoor.
  4. Schep het mengsel in vormpjes en laat de puddinkjes in de koelkast in circa 4 uur opstijven.