Varkensfilet met citroensaus

Varkensfilet met citroensaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkensfilet met citroensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 varkensfilets
    • 1 kg krieltjes (in schil)
    • 1 citroen
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 200 ml
    • 500 g snijbonen (in brede ruitjes)
    • 4 el olijfolie
    • 2 el (fijngehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 10-12 minuten gaar en kook de snijbonen 6 minuten.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de varkensfilet met zout en peper en bak het vlees in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Kook de slagroom met de citroenrasp en het sap van 1/2 citroen in 5 minuten tot een romige saus in.

  4. Giet de snijbonen af. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de snijbonen toe en bak deze 3 minuten mee. Schep er de basilicum met zout en peper naar smaak door.

  5. Verdeel de varkensfilets met de snijbonen over 4 borden. Schep de citroensaus over het vlees en serveer met de krieltjes.