Varkensfilet met kummeljus, erwten en wortelen

Varkensfilet met kummeljus, erwten en wortelen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkensfilet met kummeljus, erwten en wortelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 varkensfiletlapjes
    • 2 el basilicumblaadjes
    • 50 g margarine
    • 1 tl karwijzaad (kummel)
    • 75 ml
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 3 sjalotten (in partjes)
    • 750 g erwten & wortelen (diepvries)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze in 8 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g margarine. Bak de groenten in 5 minuten beetgaar. Neem het vlees uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm.

  3. Fruit de sjalot met de kummel in het bakvet. Schenk het appelsap in de pan, roer de aanbaksels los en breng op smaak met zout en peper. Breng de groenten op smaak met de basilicum, zout en peper. Serveer de filetlapjes met de kummeljus, de groenten en de aardappelen.