Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Varkenshaas met groene pepersaus en waterkersstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 bosjes waterkers
    • 70 g margarine
    • 2 varkenshaasjes
    • peper en zout
    • 1.75 dl Blue Band Finesse
    • 1 el groene peperkorrels op vocht (gekneusd)
    • 1 kg aardappels
    • 4 el droge witte wijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, stamp ze fijn en maak een puree met 40 g margarine, 4-5 el crème fraîche, zout en peper. Roer er de blaadjes van de waterkers door. 

  2. Bestrooi 2 grote varkenshaasjes met zout en peper en bak ze in 30 g margarine in 5-8 minuten rondom bruin. Neem ze uit pan. 

  3. Schenk de droge witte wijn in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg 1 dl crème fraîche toe en de peperkorrels. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog ca. 8 minuten tot het vlees gaar is. Breng de saus op smaak met zout. 

  4. Snijd het vlees in plakken en serveer met de waterkersstamppot en de saus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!