Varkenshaas met spruitjeswok

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkenshaas met spruitjeswok

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakt)
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl
    • 250 g champignons (in plakjes)
    • 4 cocktailprikkers
    • 4 plakjes katenspek
    • 800 g krieltjes (koelvers)
    • 400 g varkenshaas (in 4 stukken)
    • 500 g spruitjes (schoongemaakt)

Wie denkt dat spruitjes alleen maar lekker zijn met gekookte aardappelen wordt met dit gerecht verrast. In deze wok komen de rijke smaken van de spruitjes nog beter naar voren!

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spruitjes in water met zout in 10 minuten beetgaar.

  2. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plakje katenspek en zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de varkenshaas in 12 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een hapjespan 2 el olie. Bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar.
  4. Giet de spruitjes af. Verhit de laatste 2 eetlepels olie in een wok. Roerbak de spruitjes 2 minuten.

  5. Voeg de champignons toe en roerbak de groenten in 3 minuten beetgaar.

  6. Voeg kerriepoeder, peterselie en peper naar smaak toe aan de wok. Verdeel de spruitjeswok over 4 borden. Leg er de varkenshaas bij en serveer met de krieltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!